В області триває акція «Все Закарпаття читає дітям»

Наприкінці березня бібліотеки області численними літературними акціями, спрямованими як на малих, так і на юних читачів, якісно долучились до тижня дитячого читання, що традиційно передував дню дитячої книги.

Крім того, в березні книголюби відзначали Шевченківські дні та ще низку літературних свят, а отже – до її величності Книги була прикута належна увага.

Та саме час продовжувати популяризувати читання – разом із соціокультурним проектом “Все Закарпаття читає дітям”. Нагадаємо, реалізовується він у рамках проекту “Вся Україна читає дітям” – з ініціативи представника Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті, письменниці Галини Малик та за підтримки управління культури Закарпатської ОДА.

11 квітня проект завітає до Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ. Саме так: не до школярів, а до студентів. Насправді, пропагувати книги серед цієї читацької аудиторії – не менш важливо, – запевняють організатори. Адже, обтяжене навчальною літературою, до художньої юнацтво звертається нечасто, задовольняючись хіба що програмними творами класиків, а між тим – чимало корисного для розуму та душі тинейджери можуть почерпнути з книг своїх сучасників. У гості до студентів завітає (із далекого Амстердаму!) якраз така представниця молодої української літератури – з презентацією роману, який відносять до доволі незаповненої ніші у вітчизняній літературі – “Твори для підлітків”.

Початок о 10.00. Вхід вільний.

Як завжди, в рамках зустрічі на учасників чекають книжкові та сувенірні подарунки від управління культури облдержадміністрації. Організатори також запрошують письменників, журналістів і всіх охочих поспілкуватися з гостею, повідомили газеті «Наш Ужгород» в Управлінні культури Закарпатської ОДА.

https://zakarpatpost.net