Балога наполягає на Притисянському округу для угорців і отримав відповідь з ЦВК

Народний депутат Віктор Балога важає «своїм обов’язком просувати… питання» виборчого Притисянського округу для угорців, бо як українець хоче, «щоб ні в кого не було приводів для розхитування Закарпаття».

“Місяць тому, коли Лавров заговорив, що Україна утискає права угорців на Закарпатті, направив до Центральної виборчої комісії звернення з пропозицією нарешті зняти головне питання, яке може використати Москва у своїй брехливій пропагандистській діяльності. А саме – відновити, так званий, Притисянський виборчий округ, де компактно проживають угорці, і який існував на Закарпатті до 2002-го року”, – нагадує політик на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Тепер В.Балога “отримав відповідь за підписом Михайла Охендовського. У ній йдеться про те, що ЦВК може утворити такий округ. Але якщо Міністерство культури надішле їм дані про те, що в Берегівському, частині Виноградівського і Ужгородського районах і справді компактно проживають угорці, а не поляки, чи іспанці. І після цього вони можливо утворять такий округ, а можливо і ні”.

На думку нардепа, “це трохи нагадує історію з округом покійного Ігоря Єремєєва, де ЦВК не може оголосити вибори, бо сумнівається, що він пішов з цього світу, так як їм про це не надійшли документи”.

В.Балога наголошує, що не є угорцем за національністю, не належить до діючої влади і не бере участь в діяльності жодної угорської партії в Україні. ТА проте вважає своїм обов’язком “просувати це питання, бо як українець хочу, щоб ні в кого не було приводів для розхитування Закарпаття”.

“Разом з тим, хотілося б, аби самі угорці більш активно долучалися до цієї справи. Тим більше в коаліції, якою б вона не була, у них є свій депутат. Є дві угорські партії. І не потрібно чекати наступних виборів, щоб активно піднімати питання Притисянського виборчого округу. Це можна і потрібно робити уже зараз і в цьому питанні я їм союзник”, – пише В.Балога на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

http://zakarpattya.net.ua