На Закарпатті за вихідні вигоріло 5 га рослинності

Протягом вихідних днів, 9-10 квітня, на території Закарпатської області сталося 7 пожеж в екосистемах. Найбільше суха трава й чагарники горіли в Мукачеві та поблизу нього – усього тут зафіксовано 5 подібних випадків. Також сухостій спалахував в Ужгороді й с. Мужієво Берегівського району. При цьому вогонь знищив майже 5 га рослинності.

Із п’яти мукачівських пожеж слід виділити дві, які сталися в одному місці – урочищі Чернеча Гора поблизу Мукачева. З інтервалом у кілька годин полум’я охопило суху траву й чагарники в різних кінцях урочища. Перше повідомлення надійшло до Служби порятунку «101» о 18:05, а друге – о 22:27. Протягом вечора на місці події працювали бійці 17-ї, 18-ї та 19-ї державних пожежно-рятувальних частин, яким в одному випадку допомагали лісники. Обидва загорання успішно ліквідували, врятувавши при цьому лісовий масив, до якого вогню залишалося якихось 150 м. Внаслідок цих пожеж згоріли більш ніж півтора гектари сухостою.

Загалом із початку року на Закарпатті зареєстровано 131 пожежу в природних екосистемах, серед яких 9 випадків – це загорання в лісових масивах. Усього полум’я знищило рослинність на площі майже 130 га.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом подбати про довкілля й не провокувати пожежі в екосистемах. У жодному разі не спалюйте суху траву й сміття у себе на обійсті та обережно поводьтеся з вогнем на природі, зокрема не викидайте на землю недопалки й не залишайте розпалене вогнище без нагляду. Адже проста недбалість може спричинити масштабну пожежу, здатну знищити цілі гектари угідь, а також забрати життя людей і зруйнувати майно громадян!

У ДСНС України у Закарпатській області