У Минаї на Ужгородщині буде вулиця засновника поп-арту Енді Воргола

Москаль декомунізував ще 8 топонімів – з’явилися вулиці Павла Бедзіра, Ференца Семана та площа Енді Воргола.

Голова ОДА підписав чергове розпорядження про перейменування топонімів у рамках Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Цього разу змінені назви семи вулиць і однієї площі в п’яти населених пунктах Виноградівського, Іршавського, Мукачівського, Тячівського та Ужгородського районів.

Згідно з розпорядженням Геннадія Москаля, вулицю Жовтневу в селі Ракошино Мукачівського району перейменовано на вулицю Едмунда Еґана (угорський економіст та громадський діяч середини 19 ст., зробив величезний вклад у розвиток сільського господарства на Закарпатті).

Вулицю Калініна в селі Лопухів Тячівського району – на вулицю Павла Бедзіра (видатний закарпатський художник, уродженець Тячівського району).

Вулицю Туряниці в селі Минай Ужгородського району – на вулицю Ференца Семана (видатний закарпатський живописець, один із кращих учнів А.Ерделі та Ф.Манайла).

Вулицю Жовтневу в селі Минай – на вулицю Володимира Дегтярьова (видатний музейний діяч, багаторічний директор Закарпатського художнього музею ім. Й.Бокшая, популяризатор закарпатського мистецтва на загальноукраїнському та міжнародному рівні).

Площу Жовтневу в селі Минай – на площу Енді Воргола (всесвітньовідомий митець українського походження, один із засновників поп-арту).

Вулицю Жовтневу в селі Фанчиково Виноградівського району – на вулицю Степана Кутлана (відомий художник і педагог, автор угорського букваря, що видавався з 1945 по 1965 рік, уродженець Фанчикова).

Вулицю Жовтневу в селі Кам’янське Іршавського району – на вулицю Кив’яждьську (Кив’яждь – колишня назва Кам’янського).

Вулицю Колгоспну в селі Кам’янське – на вулицю Августина Волошина (президент Карпатської України, удостоєний звання Героя України посмертно).

Наступне розпорядження голови ОДА, яке стосуватиметься перейменування вулиць Терешкової на Закарпатті, буде підписане найближчим часом.

http://moskal.in.ua