Мукачівцям пропонують активніше створювати ОСББ

Вчора відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та транспорту.

Комісія розглянула звернення депутата міськради Михайла Лабоша та заяви мешканців будинку №30 по вул. Королеви Єлизавети з питання виконання умов договору між ТзОВ “І.Т.В. Сервіс Плюс” та мешканцями цього будинку. Люди скаржилися на підняття тарифів структурою – майже втричі минулоріч, у травні. На комісії вони просили надати від представників компанії перелік послуг і періодичність їх надання.

З дня підняття тарифів люди хочуть знати, які роботи було зроблено в їх будинку. Водночас мешканці будинку зазначали, що оновлювали систему водовідведення та освітлення коштом мешканців. Представники компанії озвучили свою точку зору – за їх словами обслуговування будинків проводиться систематично. Мешканці будинку щомісяця мали б сплачувати загалом 4 тисячі гривень. Але є громадяни, які боргують за послуги. У разі виникнення проблем, за необхідності пропонують звертатися диспетчерсько-аварійну службу.

Як вихід депутати пропонували мешканцям міста створити ОСББ – вони зможуть самостійно управляти власним будинком, обирати постачальників послуг та відмовлятися від них у разі неякісного обслуговування.

Мукачівська міськрада