У Німеччині розчаровані через недостатність здійснюваних в Україні реформ – депутат Бундестагу

Україні готові надати близько 100 млрд євро фінансової допомоги, але тільки після проведення необхідних реформ.

Про це повідомив депутат Бундестагу (ФРН), член міжпарламентської комісії “Україна-Німеччина” Карл-Георг Вельман в ході включення з Берліна в ефірі телеканалу ICTV, передає РБК-Україна.

Він розповів, що запропонував скласти для України своєрідний “план Маршалла”, але поки він непридатний через відсутність в країні реформ.

“Ми готові допомогти, і моя пропозиція була скласти щось подібне до “плану Маршала” – більше 100 млрд євро. Хоча 30 млрд євро вже є, але ці гроші не можна застосувати, тому що Україна не здійснює реформ. Не буде грошей без реформ. Ось така умова”, – повідомив Вельман.

Депутат Бундестагу також додав, що у Німеччині розчаровані через недостатність здійснюваних в Україні реформ, головною серед яких він назвав реформу судової системи.

“Незалежні судді, незалежні прокурори – це перше. І ми дійсно повинні отримати істотні європейські реформи в Україні. Нам потрібні надійні структури, надійний уряд”, – сказав Вельман, відповідаючи на запитання, що може бути ознакою того, що реформи відбулися.

unian.ua