Прокуратура перевіряє, чи не брав Яценюк хабар за кадрове рішення

Прокуратура перевіряє, чи не брав Яценюк хабар у 3 мільйони доларів за кадрове рішення.

Чинного Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка наостанок можуть звинуватити в одержанні хабара у розмірі 3 млн. доларів, повідомили у ГО “Громадський контроль”. На сайті організації опубліковано відповідь Генпрокуратури щодо відповідного кримінального провадження.

Як повідомив лідер “Народного контролю”, депутат Дмитро Добродомов, у липні 2015 року на посаду гендиректора “Концерну РРТ” (радіомовлення, радіозв’язку і телебачення) Кабмін призначив колишнього першого заступника генерального директора концерну Володимира Іщука, проти якого відкрито одразу кілька кримінальних справ. “Зокрема, його звинувачують у купівлі елітної квартири на Печерську за кошти Концерну та сприянні у фінансуванні сепаратистських каналів”, – стверджують у “Народному контролі”.

“І от зараз ГПУ підтвердила давні підозри, що одіозний чиновник отримав посаду поза конкурсом не випадково. 7 жовтня 2015 року відкрито кримінальне провадження щодо отримання Яценюком неправомірної вигоди – 3 млн доларів за призначення Іщука гендиректором концерну”, – говорить Добродомов. Він наголосив, що “Концерн РРТ” є стратегічно важливим підприємством, яке здійснює технічне обслуговування і експлуатацію мереж ефірного телемовлення та радіомовлення.

Згідно з опублікованим документом, Генпрокуратура почала провадження проти Яценюка в середині березня. Про підозру жодній особі не повідомлялося.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7dniv.info