В Ужгороді презентують інноваційний інтерактивний туристичний маршрут

Про це йшлося під час зустрічі міського голови Богдана Андріїва та представників оператора мобільного зв’язку Vodafone. Проект реалізують у рамках концепції Ukraine4all спільно з міською владою, він має на меті популяризувати цікаві та унікальні історичні міста нашої держави через використання сучасних інформаційних технологій.

Очікується, що завдяки швидкісному мобільному інтернету  туристи й власне мешканці міста зможуть оперативно отримувати всю необхідну інформацію.  Представники Vodafone пропонують створити пішохідний туристичний маршрут, що об’єднає найцікавіші пам’ятки міста і всі бажаючі зможуть завантажити його на смартфон чи планшет.

Практично це передбачає розміщення на об’єктах у рамках маршрут кам’яних табличок із QR-кодом. На смартфон чи планшет завантажується безкоштовна і невелика за обсягом споживаних ресурсів програма для сканування і при наведенні смартфону на табличку людина тут же отримає всю інформацію – карту Ужгорода, опис пам’яток, аудіо, фото та відео контент.

Подібні проекти вже реалізовані у Полтаві та Чернівцях.

На зустрічі у міській раді обговорили, які саме кроки повинна зробити для втілення ідеї міська влада.

Представники оператора зв’язку наголосили, що туристичний маршрут – лише один із елементів концепції “розумного міста” (Smart city), яка полягає в розвитку міської інфраструктури за рахунок інтеграції інформаційних та комунікаційних технологій. Уже напрацьовані можливості для управління, з допомогою таких технологій, міським вуличним освітленням, системою паркування, рухом транспорту, торгівлею, бізнесом, “швидкою допомогою” тощо.

rada-uzhgorod.gov.ua