Меценати подарували дитбудинку мікроавтобус

Восьмимісний мікроавтобус іноземного виробництва отримав від меценатів напередодні, 13 квітня, дитячий будинок милосердя «Добрий самаритянин» у селі Велика Добронь на Ужгородщині.

Передача транспортного засобу відбулася в урочистій обстановці.

До дитячого будинку з’їхалися благодійники, меценати з-за кордону, а також представники духовенства – ті, хто допомагає та підтримує цей недержавний сиротинець. Відвідав будинок милосердя і заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік.

Як зазначив, вітаючи гостей, директор будинку милосердя Василь Катко, заклад функціонує на Закарпатті вже більше двадцяти років переважно на іноземні пожертви. Тут виховуються діти-сироти, напівсироти або діти, що перебувають у складному соціальному середовищі незалежно від віросповідання чи етнічного походження. Часто це діти з важкими захворюваннями – церебральним паралічем, порушенням опорно-рухового апарату, розладами мовлення. З ними за кошти благодійників працюють фахівці, медики. Нині тут виховують 66 дівчат. Новий мікроавтобус, за словами Василя Катко, стане для дитячого будинку неабияк в нагоді. «Діти матимуть можливість їздити на екскурсії, навчання навіть за кордон», – каже директор закладу.
З вітальним словом до присутніх звернувся й Олександр Петік. Він наголосив на взаємозв’язку людяності та успішності.

– Нині я вивчив тут урок на конкретних прикладах: справжня успішність в житті нерозривна з людяністю. Тож я для себе я зробив і певний висновок – якщо нашій владі не вистачає успішності, напевно, їй не вистачає людяності. Тож беру на себе зобов’язання робити все можливе заради того, щоб владі теж дякували за реальні дії, – зазначив заступник керівника краю.

Заступник голови облдержадміністрації виконав і почесну місію – вручив символічні подарунки благодійникам – пам’ять про двадцятирічну співпрацю з закарпатцями.

Прес-служба Закарпатської ОДА