На Воловеччині горіли молоді насадження

17 квітня о 19:34 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про загорання сухої трави й молодого насадження лісу біля с. Латірка Воловецького району на території ДП «Воловецьке лісове агропромислове господарство».

На місце події оперативно прибули бійці 11-ї державної пожежно-рятувальної частини – усього від ДСНС залучалося 2 одиниці техніки та 12 чоловік особового складу. Професійним вогнеборцям допомагали десятеро працівників агролісу. Разом вони о 20:50 локалізували пожежу та о 21:10 повністю її ліквідували. Вогонь встиг знищити суху траву й молоде насадження лісу на площі близько 1 га. Причину виникнення пожежі встановлюють правоохоронні органи.

Шановні закарпатці! Не залишайтеся осторонь проблеми виникнення пожеж в екосистемах. Адже саме через людську байдужість і недбальство щороку вогонь охоплює тисячі гектарів рослинності, серед якої трапляються й лісові масиви. Натомість запобігти розгулу стихії надзвичайно просто – треба тільки стежити за власною поведінкою на природі. Не викидайте на землю непогашені сірники й недопалки, а вогнище розкладайте лише на спеціально відведених ділянках. І звісно ж, перед поверненням додому обов’язково загасіть багаття. Пам’ятайте, що саме від Вас залежить майбутнє природи Закарпаття!

У ДСНС України у Закарпатській області