Ужгородець, який зарізав собаку, вимагав проведення закритого судового засідання

Суддею Ужгородського міськрайонного суду проведено підготовче судове засідання за обвинуваченням 28-ми річного ужгородця у вчиненні злочинних дій: знущання над тваринами, вчинене із застосуванням жорстоких методів.

Так, місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт, за яким ужгородцю інкримінується вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України, а саме жорстоке поводження з тваринами.

Зважаючи на суспільний резонанс події, що відбулася взимку цього року, в залі судового засідання зібралася чимала кількість громадян та представників засобів масової інформації, з метою подальшого висвітлення події.

Тож, суддею з’ясовано думку учасників процесу щодо можливості ведення відеозапису судового засідання та його подальшої трансляції. Обвинувачений, в свою чергу, висловився категорично. Тому, у відповідності до норм чинного законодавства та враховуючи заперечення ужгородця, суддя дозволила відеофіксацію судового розгляду, проте без зображення /зйомки/ самого обвинуваченого.

Разом з тим, обвинувачений заявив про бажання закритого судового розгляду даної кримінальної справи. «Не бажаю ставити під загрозу своє життя та здоров’я близьких», – озвучив причину 28-річний ужгородець. Проте, оскільки обґрунтованих доказів загрози його безпеці заявлено не було, суд вирішив, що в подальшому процес проводитиметься відкрито. Справу призначено до розгляду, а судове засідання відбудеться 21-го квітня об 11-й годині 30 хвилин.

Запобіжний захід – особисте зобов’язання, що обирався на досудовому провадженні, залишено суддею без змін.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду