Закарпатська поліція провела тактичні навчання

На Закарпатті провели наймасштабніші навчання, аналогів яким у краї ще не було. Дводенна підготовка спеціальних підрозділів оперативного реагування охопила майже всю територію області. Головний штаб з відпрацювання складних завдань розташувався в селі Косівська Поляна Рахівського району.

Основними напрямками підвищення ефективності дій захисників порядку в області стали стрільби та покращення тактичних навичок. Правоохоронці колоною з техніки та спецтранспорту перетнули всю область та облаштувалися в стратегічному місці – між Рахівським та Кобилецьким перевалами на висоті 1200 метрів.

Загалом у навчаннях взяла участь майже сотня поліцейських. Батальйон оперативного реагування було створено колишнім очільником Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, полковником Сергієм Князєвим для надшвидкого та ефективного реагування на всі можливі загрози спокою та мирному життю закарпатців. Спецпідрозділ складається з поліцейських різних підрозділів, всіх їх об’єднує професіоналізм та досвід служби в зоні проведення АТО.

Крім класичних стрільби з відстані 25, 50, 100 метрів, взяття мішеней в русі та роботи в парах, працівники поліції навчалися спільно з прикордонниками охороняти кордон з Румунією та швидко орієнтуватися на гірській місцевості.

Командир батальйону оперативного реагування закарпатської поліції полковник Роман Ус основним завданням таких навчань назвав перевірку боєздатності, технічного оснащення, укомплектування підрозділу, проведення бойових дій в умовах гірської місцевості. За підсумками дводенної перевірки складними географічними та погодними умовами – всі впоралися з поставленими завданнями.

Ми відпрацьовували тактику дій в гірській та лісовій місцевості. Провели навчальні стрільби, перевірили на міцність БРДМ, який проїхав 480 кілометрів без жодної поломки, причому дорогою з постійним підйомом. Це був дальній марш, він був не перший, до того робили подібні виїзди, але на значно менші дистанції, – розповів заступник командира батальйону оперативного реагування закарпатської поліції Іван Боринський.

Правоохоронець наголосив на важливості подібних удосконалень навичок, адже попри те, що кожен поліцейський усвідомлює те, що Закарпаття – мирна область, він має бути готовим їхати в зону проведення АТО і показувати там найкращі результати. Подібні марші виснажливі, але ефективні, – наголошують тренери.

Поліцейським, які пройшли навчання, спосіб засвоєння матеріалу сподобався, кажуть, що перевірили свої витривалість та навички. Жили правоохоронці в польових умовах: самостійно розбивали палатки, патрулювали периметр тимчасової бази, готували їжу.

Поліцейсько-військове сусідство жителі села Косівська Поляна зустріли з цікавістю і привітно. Місцеві жителі позитивно оцінили той факт, що люди у формі тренуються по-справжньому в суворих умовах краю, а отже – зможуть ефективно працювати і в найвіддаленіших куточках області.

Позитивно реагували і в населених пунктах, де проїжджала колона техніки. Люди подекуди виходили подивитися цілими селами. Найбільше присутності БРДМ раділи діти, які ловили момент і робили фото на пам’ять з воєнною технікою та поліцією.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області