Визначено санаторії, які здійснюють санаторно-курортне лікування учасників АТО

Згідно з проведеними Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції тендерами, для учасників АТО закупили путівки у десяти санаторіях України.

Військові можуть пройти лікування у ДП „Клінічний санаторій „Курорт Березівські мінеральні води”        (лікування захворювань нервової системи, органів дихання, травлення та урології);  ДП „Південь- Біурорт-Сервіс” санаторій „Орізонт” (лікування захворювань кістково-м’язевої системи, органів дихання, травлення, урології, кровообігу, шкіри та ендокринної системи) ; ТОВ „Санаторій „Феофанія” (лікування захворювань кістково-м’язевої системи, органів травлення та урології) ; Менський санаторій „Остреч” (лікування захворювань кістково-м’язевої системи, органів травлення, кровообігу, та нервової системи); ДП „Клінічний санаторій „Лермонтовський” (лікування захворювань органів дихання, урології та кровообігу) ; ПрАТ „Санаторій „Мошногір’я” (лікування захворювань органів травлення та кровообігу); ТзОВ„Санаторій „Карпатські зорі” (лікування захворювань органів травлення та ендокринної системи);            ТОВ „Санаторій „Сонячний” (лікування захворювань кістково-м’язевої системи та кровообігу); ДП „Санаторій „Конча Заспа” (лікування захворювань кістково-м’язевої системи та кровообігу); ДП „Санаторій „Новомосковський” (лікування захворювань ендокринної системи та органів травлення).

На Закарпатті подали заявку на санаторно-курортне лікування 129 учасників антитерористичної операції. Зокрема по захворюванню органів кровообігу – 30, органів травлення – 10, кістково-м’язевої системи – 56; нервової системи – 23; органів дихання – 3; урології – 4; ендокринної системи – 2 та одна по захворюванні органів зору.

З початку цього року в області видали путівки на санаторно-курортне лікування 11 учасникам бойових дій на сході країни.

“Щоб отримати послуги з санаторно-курортного лікування,  учаснику АТО необхідно звернутись в орган соціального захисту за місцем реєстрації з комплектом документів,  – повідомив начальник управління  департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА В’ячеслав Мікулець. – Зокрема, потрібно подати заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення”.

Психологічну реабілітацію нині здійснюють 4 санаторія: ДП „Клінічний санаторій „Курорт Березівські мінеральні води”, ДП „Південь- Біурорт-Сервіс” санаторій „Орізонт”, ТОВ „Санаторій „Феофанія” та

Менський санаторій „Остреч”. «На Закарпатті цьогоріч видали направлення на проходження  психологічної реабілітації лише десятьом учасникам АТО. Це пов’язано з тим, що закарпатці неохоче користуються путівками для проходження психологічної реабілітації за межами області», – каже В’ячеслав Микулець.

На професійну адаптацію в Державному бюджеті для Закарпатської області на цей рік передбачено 606 тисяч гривень, з них на сьогодні використано 40 тисяч – 16 закарпатців пройшли навчання на водійських курсах. Минулого року за цією програмою додаткову спеціальність водія здобули 147 закарпатців-учасникв антитерористичної операції.

Прес-служба Закарпатської ОДА