Журналісти відвідали лісове господарство на Рахівщині

19 квітня, на базі ДП «Рахівське ЛДГ» відбувся прес-тур для журналістів за участю працівників Закарпатського ОУЛМГ і керівних працівників державних лісогосподарських підприємств Рахівщини. Ініціатором заходу виступив начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга.

Учасники прес-туру розпочали захід зі знайомства з колективом ДП «Рахівське ЛДГ». Те, що тут трудяться мудрі господарі, не підлягає сумніву.

Дерев’яна контора лісництва чудово впорядкована не тільки всередині, а й ззовні. Міні-бібліотека, пізнавальні інформаційні стенди про місцеву природу, оздоблений за всіма нормами кабінет із техніки безпеки – все це яскраво підтверджує те, що головна мета лісівників – прислуховуватися до природи і дбати про неї. Також адмінспоруда Рахівського лісництва – це чудовий приклад просвітницької роботи, яку проводять із населенням лісівники. Опісля учасники заходу ознайомилися з роботою Говерлянського лісництва.

– Наше підприємство веде активну просвітницьку діяльність, щоб показати результати своєї непростої роботи – розповідає керманич лісгоспу Володимир Приступа. – Уваги заслуговує і культура виробництва, яку ми бачимо по адміністративних приміщеннях і впорядкуванню територій біля них.

До слова, навіть найвіддаленіше Говерлянське лісництво, яке належить ДП «Рахівське ЛДГ», впорядковано за найвищими критеріями. Це вкотре підтверджує те, що лісівники роблять свою роботу совісно та з перспективою на багато років уперед, а не просто для сьогоднішнього дня.

Фахівці в галузі охорони лісу розповіли представникам мас-медіа про те, в чому полягає робота лісівників, показали і розказали яким чином відбувається лісовідновлення, ознайомили з розсадниками лісництва і культурами, які висаджують, показали панорами вузьколісічних рубок по 50 метрів, всихання ялинників на території природно-заповідного фонду в урочищі Бребенскул та природне поновлення. Багато уваги було приділено тому, як відбувається лісозаготівля та лісовідновлення, щоб не втратити унікальні ліси Карпат.

Журналістам були представлені останні результати динаміки та обсягів заготівлі деревини за 2007-2016 роки, результати природного поновлення, а також розказано про роль санітарно-оздоровчих заходів за останні 15 років.

Учасники прес-туру з інтересом спілкувалися з провідними фахівцями підприємства. Велике враження справили на журналістів краєвиди Говерлянського лісництва.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ