На Виноградівщині в рамках навчання учнів евакуювали зі школи

21 квітня село Чорнотисів Виноградівського району долучилося до проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності. У місцевій загальноосвітній школі відбувся День цивільного захисту, під час якого діти вчилися реагувати на надзвичайні ситуації різного характеру.

Після проведення показових уроків у навчальному закладі оголосили загальну евакуацію. За лічені хвилини 250 учнів організовано покинули будівлю школи й зібралися на подвір’ї. Тут вони прослухали пізнавальну лекцію від представників Виноградівського районного відділу ДСНС. Рятувальники розповіли школярам, що означає поняття «цивільний захист» і які бувають види надзвичайних ситуацій. Після цього учасники заходу розглянули алгоритми дій при різних аваріях або природних катаклізмах.

Наостанок учні Чорнотисівської ЗОШ мали змогу детально роздивитися техніку, яка щодня використовується для гасіння пожеж і ліквідації наслідків надзвичайних подій. Дітям представили пожежний автомобіль, котрий знаходиться на озброєнні 6-ї державної пожежно-рятувальної частини. При цьому бійці ДСНС розповіли школярам, що входить до комплектації машини та які функції вона виконує. Не обійшлося й без традиційної фотосесії молоді на фоні пожежного автомобіля.

У ДСНС України у Закарпатській області