У Солотвині відкриють консульство Румунії

На початку травня заплановане відкриття Консульства Румунії в Солотвині, яке надаватиме румунські візи та дозволи на малий прикордонний рух жителям Закарпаття.

Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Зазначено, що Москаль здійснив робочу поїздку в с. Порошково Перечинського району і зустрівся з генеральним консулом Румунії в Чернівецькій області Елеонорою Молдован, котра у складі делегації привезла гуманітарну допомогу місцевій громаді волохів.

“Голова ОДА та генконсул обговорили деталі відкриття консульства, перспективи відновлення двох контрольно-пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні в межах Закарпатської області (в с. Хижа Виноградівського району та с. Яблунівка Хустського району), а також інші питання транскордонного співробітництва між Закарпаттям і Румунією”, – йдеться в повідомленні.

Під час неофіційної частини поїздки Москаль зустрівся з волоською та українською громадами, які понад півстоліття проживають у Порошкові. Для довідки: із 4800 мешканців села близько 1500 чоловік представляють волоську і 500 – ромську громади.

Нагадаємо, днями Україна та Румунія підписали угоду про спільне патрулювання державного кордону, яка дозволить обом сторонам більш ефективно протидіяти корупції, контрабанді та нелегальній міграції.

https://www.rbc.ua