Передпасхальну акцію «Від серця до серця» провели вихованці Недільної школи Свято-Троїцького храму Ужгорода

Основною метою акції стало бажання допомогти дітям закарпатських дитячих будинків та малозабезпеченим сім’ям напередодні свята Воскресіння Христового.

На свято Входу Господнього в Єрусалим у Свято-Троїцькому храмі Ужгорода з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора відбулася ініційована прихожанами храму передпасхальна акція «Від серця до серця».

Основною метою акції стало бажання допомогти дітям закарпатських дитячих будинків та малозабезпеченим сім’ям напередодні свята Воскресіння Христового.

Протягом Великого посту вихованці молодшої і старшої групи Недільної школи разом з вчителькою Людмилою Василівною  і батьками активно готувалися до проведення благодійного ярмарку, а саме виготовляли святкові атрибути – пасхальні яєчка, свічки, кошики. На свято ж Вербної неділі, після богослужіння представили присутнім зроблені власноруч вироби, аби  вилучені кошти використати на потреби знедолених.

 

 

 

 

 

«Під час посту ми разом з дітьми збиралися близько п’яти разів і щоразу 2-3 години присвячували на виготовлення різних святкових речей. Ці майстер-класи відбувалися таким чином, що дітки і співали, і молилися – було особливе внутрішнє налаштування, – розповідає голова батьківського комітету Недільної школи Оксана Пилип. – Ми й не очікували, що акція пройде настільки успішно – у нас буквально за декілька хвилин розібрали всі вироби. Люди дуже дивувалися, що на щось конкретне немає ціни, кожен міг внести ту лепту, яку вважав за потрібне. Усі ж інші бажаючі, яким не вистачило виробів, радо вносили кошти до благодійної скриньки».

Самі ж вихованці радіють, що можуть допомогти ровесникам, які зростають без батьків чи у важчих умовах. Своїми стараннями вони не тільки позабавлялись й гарно провели час, а й усвідомили важливість допомоги ближнім.

Ольга ПАЛОШ

http://mukacheve.church.ua