Словацькі лісівники святкували разом із закарпатськими колегами

Делегація лісівників Закарпатського ОУЛМГ здійснила з робочим візитом Словацьку Республіку, під час якого також взяла участь у святкових заходах, приурочених до святкування Дня лісу. Цього року словацькі лісівники відсвяткували ювілей – 10 років з дня заснування свята.

У заході взяли участь перший заступник начальника управління Закарпатської ОУЛМГ Ігор Коцур, директор ДП «Виноградівське ЛГ» Василь Агій, директор ДП «Міжгірське ЛГ» Іван Барна та директор ДП «Ужгородське ЛГ» Василь Кий.

– Ідея свята дуже вдала, – зазначив перший заступник начальника управління Закарпатської ОУЛМГ Ігор Коцур, що також побував на святі в Зволені. – І я думаю, що аналогічне свято за участі всіх працівників лісового господарства Закарпаття можна заснувати й на теренах нашого рідного краю. До того ж можна залучити й наших словацьких колег.

В рамках візиту в Зволен делегація Закарпатських лісівників відвідала музей лісу, в якому зібрані знаряддя праці лісівників та деревообробників за останні 100 років. Святкування відбувалося в центрі міста і будь-який охочий міг долучитися до свята. Особливо багато було дітей, для яких організовано безліч навчально-пізнавальних конкурсів та сюрпризів.

Поїздка в Словаччину мала не тільки святкове, а й ділове навантаження. Члени делегації обговорили важливість взаємного транскордонного співробітництва між Словаччиною та Україною для забезпечення відновлення та збереження карпатських лісів, їх охорони від незаконної вирубки, протидії виникненню пожеж, зміні клімату та запобігання всихання лісових масивів.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ