На Закарпатті незаконно вирубали ліс на 12 мільйонів гривень

На підставі лісорубних квитків на території трьох районів вирубано та привласнено понад 2,5 тисяч м3 лісодеревини. Державі завдано збитків на мільйони гривень. Відкрито кримінальне провадження.

Працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Закарпатській області виявлено факти незаконної рубки дерев на території Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів, що знаходяться на лінії розмежування з Республікою Словаччина.

Встановлено, що на підставі лісорубних квитків, виданих посадовцями державних підприємств лісового господарства, невідомі особи незаконно вирубали і привласнили понад 2,5 тисяч кубометрів лісодеревини. Державі завдано збитків на суму понад 12 мільйонів гривень.

На підставі матеріалів працівників УЗЕ Ужгородською місцевою прокуратурою Закарпатської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться заходи, спрямовані на встановлення кола осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також на відшкодування збитків, завданих державі.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

dze@police.gov.ua

тел. довіри 098-103-96-59