На Закарпатті відкриють прикордонний перехід до Польщі

Можливість відкриття прикордонного переходу на українсько-польському кордоні в межах Закарпатської області обговорили під час зустрічі голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та Генеральний Консул Польської Республіки у м. Львів Вєслав Мазур.

Як наголосив керівник краю, облаштування пішого-велосипедного пункту пропуску «Лубня-Волосате» на Великоберезнянщині надасть нові можливості в розвитку регіонів та збільшить потік туристів. Геннадій Москаль також підняв питання проведення Днів добросусідства між Закарпаттям та Підкарпатським воєводством, щоб люди по обидва боки кордону могли зустрічатися та спільно проводити культурні програми та гастрономічні дегустації.

Польський дипломат пообіцяв сприяти у вирішенні піднятих питань. Зокрема, передати запрошення Геннадія Москаля воєводі Підкарпатського воєводства відвідати Ужгород, щоб обговорити деталі співпраці сусідніх регіонів. За його словами, відкриття переходу «Лубня-Волосате» потребує більш детального обговорення. Адже йдеться про облаштування пункту пропуску на території природних парків трьох держав, до того ж на кордоні країн Шенгенської зони. А ідею провести День добросусідства з Польщею, на думку Вєслава Мазура, реально втілити ще цього літа.

Прес-служба Закарпатської ОДА