Пасхальне послання митрополита Хустського і Виноградівського Марка

Боголюбивим пастирям, всечесному чернецтву, чесному іночеству, та всім вірним чадам Хустської Єпархії Української Православної Церкви.

Возлюблені у воскреслому Господі отці, брати та сестри!

Христос Воскрес!

Пасхальне послання 2016Воскресіння Христове відкриває нам Божу любов у всій повноті! Цей день стає для нас днем єднання з Господом, днем, коли небеса радіють за нас та приймають наше людське єство як своє!

Спочатку жони-мироносиці, а потім і апостоли стали свідками того, що Іісус Христос переміг смерть, хоча ще й не могли повністю зрозуміти як це відбулося. Однак, вони перевірили місце, де лежало Тіло Спасителя, і не знайшли Його там! Пізніше, того ж самого дня, Воскреслий Господь Сам явився Своїм учням і вони переконалися, що Воскресіння Христове справді відбулося! (Ін. 20, 19–23).

У Воскресінні Христа Божа любов проявилася до нас у всій повноті. Син Божий стає Сином Людським, щоб ми могли бути разом з Ним довіку. Син Божий, який став Чоловіком, йде земним шляхом, щоб ми могли ходити шляхом небесним!

Душі всіх праведників Господь виводить з пекла і дарує їм Небеса! Цей Великий День стає і для нас всіх можливістю єднання один з одним у Воскреслому Господі! У цей день Спаситель розбиває не тільки кайдани пекла силою Свого Божества, але також і наші скам’янілі серця силою Своєї Любові!

Воскресіння Христове нагадує нам про необхідність мати любов між собою, адже Бог є Любов (1 Ін: 4:8) і, щоб перебувати з Ним, нам необхідно бути сповненими любові до Бога і до свого ближнього (Лк. 10:27).

Хоча сучасний світ і сповнений ненависті, але блага звістка про перемогу Світла над темрявою – Христа над гріхом – лунає і сьогодні. І сьогодні любов Спасителя до нас така ж сильна та дієва. Жертовна любов Воскреслого Сина Божого водночас є і нашим осудом, бо ми не маємо такої ж любові до Нього та до своїх ближніх, і нашим стимулом до позитивних перемін у нашому житті, до того, щоб позбавитися від ненависті та всього злого заради вічного життя з Ним.

Радіймо сьогодні ще й тому, що гріх та смерть більше не володарює над нами! Христос розбив кайдани пекла та знову дарував нам свободу! Отже, нам залишається тільки знову не віддавати себе добровільно в руки гріха.

Слова, які Господь наш Іісус Христос сказав на Хресті розбійнику, котрий захотів у останні хвилини свого життя змінитися зсередини, також радують нас, адже «Сьогодні ж будеш зі Мною в раю!» (Лк. 23:43) ми також можемо почути і у нашу адресу. Господь показав нам як через щире каяття наше життя продовжується у вічність.

Возлюблені у воскреслому Господі отці, брати та сестри! Вітаю Вас з Днем Воскресіння Господа нашого Іісуса Христа – Пасхою Христовою! Вітаючи один одного словами «Христос Воскрес», ми проповідуємо Воскресіння Спасителя світу, але, одночасно, ми будемо показувати свою відданість справі спасіння наших душ і своїми богоугодними справами.

Наша відданість Христу відкривається у тому, як ми проводимо своє життя, чим ми наповнюємо його та що стає для нас пріоритетом. Нехай у ці радісні дні, коли кожна християнська душа радіє, нашим пріоритетом стане Воскреслий Господь, адже тільки в Ньому ми можемо знайти повну радість та отримати обіцяне нам блаженство!

Христос Воскрес!

МАРК, Митрополит Хустський і Виноградівський

http://www.orthodoxkhust.org.ua