5 травня на Закарпатті тестуванням з української мови і літератури розпочинається зовнішнє незалежне оцінювання

Понад тисячу учасників ЗНО складатимуть тести мовою нацменшин.
Як зазначили у департаменті освіти Закарпатської ОДА, у проведенні ЗНО-2016 кардинальних змін порівняно з минулим роком не відбулося.

Зовнішнє оцінювання проводитиметься з 12 предметів: української мови і літератури, математики, історії України, російської, іспанської, англійської, німецької, французької мов, а також з біології, фізики, географії та хімії.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання мають право на складання тестів не більше як із чотирьох навчальних предметів.

«Основною особливістю цьогорічного ЗНО є зарахування його результатів із трьох предметів (української мови і літератури – обов’язково, математики або історії України – на вибір) як результатів державної підсумкової атестації», – повідомила директор департаменту освіти облдержадміністрації Ганна Сопкова.

ЗНО-2016 триватиме з 5 травня до 17 червня. Крім того, з 14 червня до 4 липня відбудеться додаткова сесія.

На Закарпатті, згідно з реєстраційними даними, в основній сесії візьмуть участь 9448 осіб. З них більшість – випускники загальноосвітніх навчальних закладів – 8258. Серед зареєстрованих 372 учнів професійно-технічних, вищих навчальних закладів, 816 випускників минулих років та 2 випускників, які здобудуть у нинішньому році повну загальну середню освіту в навчальному закладі іншої держави. На додаткову сесію в області зареєстровано 6 випускників загальноосвітніх навчальних закладів.

Переклад тестів мовами національних меншин здійснять для 1312 закарпатців. Зокрема, угорською – 1089, румунською – 143 та російською – 80.

«Пункти проведення ЗНО з української мови і літератури, а також історії України організовані на базі загальноосвітніх навчальних закладів кожного району, – каже Ганна Сопкова. – З математики – у 10 районах, а з решти предметів – у 4 округах проведення зовнішнього незалежного оцінювання – містах Ужгород, Мукачево, Хуст та Виноградів».

До роботи на пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання області залучать близько трьох тисяч педагогів краю, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі ОДА.

http://nedilya.net