Студенти-міжнародники відвідали Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді

Подібна практика започаткована у 2012 році і є регулярним навчально-практичним інструментом у програмі здобуття фаху міжнародника студентами УжНУ.

За ініціативою Закарпатського осередку спілки дипломатів України, було проведено практичне заняття «Діяльність сучасної європейської консульської установи» для студентів денного відділення факультету міжнародних відносин УжНУ на базі Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.

Акція була проведена в рамках партнерських відносин поміж провідним вищим навчальним закладом краю та осередку Спілки, саме для тих студентів, які навчаються за курсом «Дипломатична і консульська служба України».

Під час зустрічі була проведена презентація установи: історія, місія, діяльність, пріоритети, майбутнє. Надані відповіді на практичні запитання, проведено ознайомлення з веденням прийому громадян, роботою візової секції, наданням консульських консультацій.

Заняття пройшло на високому організаційному, змістовному і методичному рівні, а особиста участь керівництва установи засвідчила оцінку важливості подібного заходу для установи.

Під час доповідей було зауважено про виключно дружні стосунки поміж Угорщиною і Україною, підтримку зовнішньополітичного курсу нашої держави, важливість підготовки високопрофесійних фахівців в сфері міжнародного співробітництва.

https://zakarpatpost.net