В Ужгороді відкрилися дві різнопланові виставки, Володимира Павлишина та Катерини Голло з Угорщини

У Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая відкрилася виставка творів члена НСХУ, лауреата обласної премії ім.Й.Бокшая та А.Ерделі, знаного крайового образотворця Володимира Павлишина.
Митець представив десятки живописних полотен, у яких глядачі зможуть вловити музикальність, нотки прихованого суму, побачити незабутні мандри старовинними містами Європи, відчути прагнення автора до винайдення особистої формули образотворчого мовлення, трансформування власних думок, емоцій і почуттів, віднайдення неповторного колориту карпатської землі, натурних віддзеркалень, сповнених життєдайної сили й енергії, – розповіли організатори.

Також, у рамках культурного обміну в музеї працює персональна виставка графічних творів Катерини Голло (Угорщина).

“Своїм корінням у мистецтві художниця сягає закарпатської школи живопису та орієнтується на експеримент. Для неї важливий не тільки результат, а й сам процес творення, нагода поринути у нову стихію свіжо знайдених технологій і технік. Так трапилося, що Катерина Голло, шукаючи непізнаного у мистецтві, відкрила для себе творчість Павла Бедзіра. Вплив цього графіка, а також окремих модерних закарпатських митців – доволі відчутний”.

Ідея поєднати експозиції двох сучасних авторів, випускників Ужгородського художнього училища, виявилась доволі цікавою: синтез музичності і архітектонічності побудов, композицій, візуалізацій дарує відчуття святковості, поетичності та гармонії, – діляться враженнями музейники.

Виставки триватимуть до середини травня, повідомили газеті «Наш Ужгород» в управлінні культури Закарпатської ОДА.

https://zakarpatpost.net