Глави МЗС України та Угорщини поговорять про об’їзну навколо Берегова до КПП «Лужанка-Берегшурань»

Сьогодні в рамках офіційного візиту на Закарпаття міністр закордонних справ України Павло Клімкін, зокрема, відвідав Берегово.

Коротку екскурсію містом гостю провів міський голова Берегова Золтан Бабяк.

Як прозвітував Золтан Бабяк за результатами відвідин на власній сторінці в соціальній мережі Фейсбук, під час спілкування з Міністром закордонних справ “Зокрема поділився планами щодо реконструкції Будинку культури, розповів про Закарпатський угорський інститут ім. Ф. Ракоці II, а також відвідали двомовне радіо “Пульс” та відреставровану Малу синагогу. Крім того на пам’ять про візит у Берегово подарував Павлу Анатолієвичу світлину нашого міста”.

 

 

 

 

 

 

Проте основною темою нашої розмови, зазначив міський голова, була нагальна потреба завершення будівництва об’їзної дороги навколо Берегова до КПП “Лужанка-Берегшурань”. У результаті на прес-конференції в Генконсульстві Угорщини у Берегові в присутності генерального консула Ендре Саліпскі міністр закордонних справ повідомив, що вже сьогодні зустрічатиметься зі своїм угорським колегою Пейтером Сійярто з приводу реалізації будівництва обїзного автошляху.

Також під час розмови з представниками ЗМІ Павло Клімкін повідомив, що найближчим часом буде представлено посла України в Угорщині. Наразі подробиці щодо кандидатури невідомі, проте це буде жінка.

Йшлося також про перспективи безвізового режиму, в контексті якого Павло Клімкін наголосив, що між дружніми країнами повинні бути вільні кордони.

http://zakarpattya.net.ua