На Виноградіщині біля кордону затримали 11 нелегалів та перевізника

У селі Велика Паладь, за кілометр від кордону з Угорщиною, поліція разом з прикордонниками затримали групу нелегалів та їх перевізника.

Сьогодні вночі, близько 3.10, на автодорозі сполученням Петрово–В.Паладь у Виноградівському районі, на відстані одного кілометра від українсько-угорського кордону, в ході проведення оперативних заходів, міжвідомчою групою ВБЗПТЛ ГУНП та УВВБ НП разом з прикордонниками посту «Дякове» було зупинено мікроавтобус «Опель Віваро».

В автомобілі було виявлено 12 нелегальних мігрантів, 2 жінки та 9 чоловіків. Одному з них вдалось втекти під час затримання.

Серед цих іноземців – 2 громадяни Індії, 4 громадяни Пакистану та 5 громадян Шрі-Ланки, усі без будь-яких документів.

Перевозив нелегалів 28-річний мешканець м.Виноградова. Під час затримання він встиг витягнути сім-картку з мобільного телефону, але це навряд чи врятує його від відповідальності перед законом.

Нелегалів передано у відділ прикордонної служби «Вилок». Водія затримано. За ст.332 ч.2 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) розпочато кримінальне провадження. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна й транспортного засобу.

Автомобіль поміщено на спецмайданчик Виноградівської поліції.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області