Геннадій Москаль зник і не відповідає на телефонні дзвінки

Вийти на зв’язок із керівником Закарпаття не можуть ані журналісти, ані керівник уряду.
Ультиматум від голови Закарпатської обласної держадміністрації Геннадія Москаля. Посадовець пішов у безстрокову відпустку – аж поки не повернуть на посаду колишнього голову місцевої митниці.

Москаля обурило, що нового очільника митниці призначають без його погодження. Напередодні керівник ОДА також публічно звернувся до прем’єр-міністра, щоби той передав президенту заяву про звільнення. Сьогодні Гройсман, так само через Інтернет, відповів, що мову ультиматуму від Москаля не сприймає.

У коридорі облдержадміністрації біля дверей першої приймальні портрети колишніх очільників регіону. Поміж них і портрет Геннадія Москаля, але це не означає, що він уже у відставці. Це пам’ять про його ще перше перебування на цій посаді.

Нібито ще вранці Москаль був на роботі, працював у звичному режимі, а потім поїхав у відрядження. Але на телефонні дзвінки ТСН ні він, ані його речник не відповідають.

Про таку саму проблему каже і керівник уряду Володимир Гройсман. Він твердить, що хоче поговорити з Москалем, але той не виходить на зв’язок.

Москаль вдруге очолив Закарпаття після торішньої мукачівської стрілянини, коли загинули троє і ще кілька чоловік було поранено. Трагедію пов’язували саме з перерозподілом контрабандних потоків.

Із новим головою ОДА в області оновився і керівний склад інших державних структур. Керівника митниці Володимира Колесникова, за якого і бореться Москаль, призначили ще у вересні.

Гройсман уже запевнив, що подання про звільнення Москаля подавати президенту не збирається. І пропонує закласти нову традиці – публічні конкурси на керівників митниць за участі громадськості.

У фіскальній службі тим часом дивуються дільбі шкури невбитого ведмедя. Запевняють, що Колесников при посаді, просто нині на лікарняному.

“У зв’язку з тимчасовою непрацездатністю Колесникова у період з 28 квітня по 29 квітня виконання обов’язків начальника закарпатської митниці покладалося на його заступника”, – пояснила представник управління інформполітики ДФС Ірина Хівренко.

Заяву Москаля про відставку його попередник Василь Губаль називає черговою піар-акцією. Мовляв, про складення повноважень говорити ще рано.

“У першу чергу, голова ОДА несе відповідальність перед громадою, яку очолює, і перед президентом. Оголосіть конкурс – все прозоро буде”, – заявив екс-керівник області Василь Губаль.

Тим часом прем’єр Гройсман пообіцяв звернутися до Служби безпеки та Антикорупційного бюро з вимогою перевірити всі факти контрабанди, які очільник Закарпаття виклав у своєму листі.

Валентина Доброта

http://tsn.ua