Кошти, виграні на чемпіонаті з бограчу, спрямують і на благодійність

У с. Косонь на Берегівщині стартував 4-ий Чемпіонат бограчу. Організаторами заходу є Берегівська РДА, Берегівська міська та районна ради, комплекс “Термальні води Косино”.

У кулінарних змаганнях, що спрямовані на зміцнення українсько-угорських відносин та популяризацію угорської кухні, беруть участь18 команд з Берегівщини, Мукачівщини та Ужгородщини, а також гості з Угорщини та Румунії. Зокрема Берегово представляє команда «Перше місце». Усі учасники мають свої особливі рецептури приготування бограчу, а також оригінально оформлені намети. Хороший настрій для численних гостей чемпіонату створюють художні самодіяльні колективи Берегівщиниу, Угорщини та Румунії.

Так, у результаті кулінарної битви найкращими командами стали: ІІІ місце і приз у10 тис. грн. виборола команда з міста Берегова «Перше місце», друге місце посіли «Астейські умілі господині» (приз15 тис. грн.), а головними переможцем стала команда з м. Орошгаза (Угорщина), вигравши призовий фонд у сумі25 тис. грн. Половина грошового виграшу кожного колективу буде направлено на дитяче харчування шкіл у м. Берегово.

Про це повідомляється на сторінці міського голови Золтана Бабяка у Фейсбуці.

Новини Берегівщини