Ужгородський відділ з питань експертизи та досліджень оцінює товари на мільйони гривень

Ужгородський відділ з питань експертизи та досліджень входить до складу Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Державної фіскальної служби України (СЛЕД ДФС).

Основними завданнями СЛЕД ДФС є:

– забезпечення реалізації державної податкової та митної політики, а також участь у боротьбі з правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства;

– проведення досліджень та здійснення експертної діяльності у податковій та митній сферах;

– здійснення відповідно до законодавства попередньої оцінки майна, вилученого, конфіскованого за порушення митного та податкового законодавства.

Згідно з галуззю атестації, яка підтверджена Свідоцтвом про атестацію, виданим Державним підприємством «Укрметртестстандарт», Ужгородський відділ проводить широкий спектр вимірювань показників об’єктів. Серед основних:

– експертиза наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, лікарських засобів та препаратів;

– товарознавча експертиза;

– інженерно-криміналістична експертиза, в тому числі, дослідження документів, зброї та набоїв;

– дослідження харчових продуктів, хімічних речовин та матеріалів, нафтопродуктів, пально-мастильних матеріалів, металів, сплавів та виробів з них тощо.

У рамках експертиз, проведених Ужгородським відділом протягом І кварталу поточного року з метою виявлення речовин, переміщення яких через митний кордон України заборонено та/або обмежено, забезпечено 100-відсоткове виявлення таких речовин у досліджених зразках.

За результатами товарознавчої експертизи та попередньої оцінки товарів у І кварталі 2016 року Ужгородський відділ посідає трете місце серед експертних підрозділів СЛЕД ДФС за кількістю досліджених зразків (145 зразків) та сумі оцінки товарів (4,7 млн грн).

Показник результативності досліджень, проведених Ужгородським відділом з метою ідентифікації товарів у рамках здійснений митного та податкового контролю, становить 22,7%, що вище середнього показника встановлених невідповідностей по експертних підрозділах СЛЕД ДФС.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Закарпатські області