Законопроект Балоги щодо «пересічок» отримав позитивне рішення комітету у закордонних справах Ради

Наступний крок – затвердження законопроекту іншим комітетом Верховної Ради – Комітетом з питань податкової та митної політики.

Законопроект Балоги щодо пересічок отримав позитивне рішення комітету у закордонних справах ВР

Згідно законопроекту народного депутата України Віктора Балоги, українці зможуть їздити на нерозмитненому авто 3 місяці, замість 5 днів.

Про це нардеп пише на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Сьогодні на Комітеті ВР у закордонних справах представляв свій законопроект, який стосується безмитного ввезення на територію України вжитих автомобілів з країн Європи.

Ним передбачається надати право кожному громадянину України їздити на автомобілі з іноземною реєстрацією без розмитнення до одного року.

Представники Державної фіскальної служби були проти цього законопроекту. Але, не дивлячись на тиск з боку влади, комітет прийняв позитивне рішення, щоправда з певними компромісами. А саме – він пропонуватиме обмежити строк безмитного ввезення автомобілів терміном до трьох місяців і це право стосується лише осіб, щодо яких застосовуються правила малого прикордонного руху.

Іншими словами, для Закарпаття, Львівщини, Волині, Буковини та інших прикордонних регіонів, це означає три місяці без «пересічки», замість 5 днів.

Мені хотілося б, щоб таке право мав кожен українець, в незалежності від місця проживання. Але опір автомобільного лобі просто шалений. Вони бояться цього законопроекту, бо розуміють що їхні відра з шурупами ніхто не купуватиме, коли буде можливість на рік ввезти щось пристойне з Європи за набагато менші гроші.

Але три місяці без «пересічки» – це набагато краще, ніж 5 днів, і це дає шанс законопроекту пройти Комітет з питань податкової та митної політики.

Тому прошу заспокоїтися клерків Банкової, які на Закарпатті спекулюють на проблемах людей, і при цьому не лише нічого не роблять, а й ставлять палиці в колеса та збурюють активістів.

Чекаємо на позитивний висновок наступного комітету і винесення цього питання в сесійний зал. І там ми вже побачимо, хто ряжений, а хто реально хоче хоча б якось полегшити людям життя.

mukachevo.net