Рятувальники подбали про безпеку фестивалю

15 травня у селі Костилівка Рахівського району відбувся традиційний гуцульський фестиваль «Берлибаський бануш». На гостей свята очікували урочиста гуцульська хода, полонинська ватра, конкурс-змагання з приготування баношу, бриндзи та різних страв гуцульської кухні й багато іншого. Не залишилися осторонь цього дійства і рятувальники, які в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» нагадали громадянам правила безпечної поведінки.

У місці проведення фестивалю перед людьми виставили техніку 3-ї державної пожежно-рятувальної частини та Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення. За день до них підійшли близько 400 осіб. Усі охочі мали змогу роздивитися обладнання пожежників і гірських пошуковців.

Зокрема, дорослі й діти оглянули пожежний автомобіль та послухали розповідь про його технічне оснащення. Також гостям фестивалю продемонстрували альпіністське спорядження, яке рятувальники використовують для пошуку потерпілих у горах. Це, зокрема, снігоступи, льодоруби, щупи, карабіни й мотузкитощо. Усім, хто підходив до автомобілів, рятувальники нагадували правила пожежної безпеки й надавали рекомендації щодо поведінки в горах.

Однак тільки цим участь бійців ДСНС у заході не обмежилася – гірські пошуковці також стежили за безпекою людей під час відкриття нового гірського туристичного маршруту – «Стежки Довбуша».

У ДСНС України у Закарпатській області