Ужгород долучився до партнерства у сфері енергоефективності бюджетних установ

Минулого тижня, 12 травня, у Києві відбувся II Форум енергоефективного партнерства, організований з ініціативи Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Від Ужгородської міської ради участь у Форумі взяли заступник міського голови Олександр Габор, в.о. директора департаменту міського господарства Оксана Пайда та депутат міської ради Віктор Щадей.

Загалом, у роботі II Форуму енергоефективного партнерства взяло участь близько 30 спікерів та майже 700 учасників з різних регіонів країни: голови обласних, районних адміністрацій та міст, їхні заступники, представники міжнародних організацій, громадськості, ОСББ, зацікавлених міністерств і відомств тощо.

У церемонії відкриття Форуму взяли участь: Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Сергій Савчук, Голова Держенергоефективності, Руслана Лижичко, народна артистка України, громадська діячка, Петер Вагнер, керівник Групи підтримки України Європейської Комісії, керівники міжнародних проектів USAID, IFC, GIZ.

У рамках Форуму обговорювали особливості підвищення енергоефективності у житловому секторі та практичного впровадження механізму енергосервісу в бюджетній сфері.

Більшість спікерів акцентували увагу учасників Форуму на необхідності безпосередньої участі населення у реалізації таких проектів. Кожен громадянин має усвідомити, що тільки його власна ініціатива у запровадженні заходів з енергоефективності у власній оселі дозволить зменшити енергоспоживання, заощадити на рахунках за комунальні послуги, створити комфортні умови проживання.

Ключовою подією II Форуму енергоефективного партнерства стало підписання Меморандумів про партнерство між Держенергоефективності та місцевими органами влади щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ. Такий документ, зокрема, підписано й з Ужгородом.

rada-uzhgorod.gov.ua