Закарпатців запрошують безкоштовно отримати вищу освіту в поліцейському університеті

В Головному управлінні Нацполіції у Закарпатській області відбулася зустріч щодо перспективи поновлення кадрового потенціалу правоохоронців краю за рахунок випускників Львівського державного університету внутрішніх справ України.

Проректор навчального закладу, полковник поліції Мар’ян Гурковський розповів, що західний регіон отримав 250 державних замовлень на спеціальності стаціонару.

Наразі на Закарпатті висловили бажання навчатися в університеті внутрішніх справ 26 абітурієнтів. Вступна кампанія триватиме до 30 червня, до навчання на стаціонарі запрошується молодь 17-23 років. Демобілізовані після служби в армії претенденти для зарахування на перший курс цього року ЗНО не здають.

Т.в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області Степан Довгунь наголосив, що потреба в хороших кадрах потрібна завжди і нині вирішується проблема кадрового забезпечення правоохоронних органів через чотири роки.

Загалом у Львівському державному університеті внутрішніх справ безкоштовно готують таких спеціалістів на стаціонарі: слідчих, спеціалістів кримінальної поліції та превентивної служби. На заочному відділенні готують як поліцейських з досвідом роботи в органах, так і цивільних. Платними факультетами є: юридичний, економічний та навчання на психолога.

Начальник відділу кадрового забезпечення Львівського державного університету внутрішніх справ України, підполковник Анатолій Перепелиця розповів, що цьогорічний набір також є чудовою можливістю для тих людей, які хочуть здобути другу вищу освіту. Магістратуру в навчальному закладі можна завершити за юридичною та економічною спеціальностями. Диплом студенти отримують за 1 рік та 8 місяців.

Крім керівництва ГУНП у Закарпатській області та представників університету, в нараді взяли участь начальники кадрового забезпечення кущових підрозділів Закарпаття.

Відділ комунікації ГУНП у Закарпатській області