На реконструкцію амбулаторій і закупівлю реанімобілів на Закарпатті витратять 7 млн доларів

Закарпаття – одна з восьми областей країни, які виграли конкурс і беруть участь у проекті Світового банку з покращення первинної медичної допомоги та посилення боротьби з серцево-судинними захворюваннями.

Загалом проектом «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей в Закарпатській області» передбачено фінансування на реконструкцію амбулаторій, закупівлю реанімобілів, навчання персоналу тощо у сумі понад 7 мільйонів  доларів. З яких частка Світового банку становить 6,5 мільйонів доларів, решта понад 700 тисяч фінансує місцевий бюджет.  Усе задля підвищення своєчасності та якості надання медичних послуг пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями.

— Команда, яка реалізовує даний проект на Закарпатті є дуже потужною та об’єднала кваліфікованих спеціалістів. В майбутньому на нас чекає дуже багато закупівель.  Зокрема, це конкурсні торги на покупку медичного обладнання на понад чотири з половиною мільйонів доларів.  Сподіваємося, що обласна державна адміністрація, представники департаменту охорони здоров’я і група впровадження програми тісно співпрацюватимуть задля того, щоб закупки йшли без збоїв і корупційних ризиків, – зазначив представник Світового банкуФон Зао.

Прес-служба Закарпатської ОДА