Комітет Верховної Ради з питань бюджету вперше за історію незалежності України, провів виїзне засідання на Закарпатті

Участь у засіданні взяли представники Кабінету Міністрів, народні депутати від Закарпаття, керівництво області.
Під час зібрання обговорили найболючіші питання області, які потребують вирішення на загальнодержавному рівні. Адже, як зазначив голова ОДА Геннадій Москаль, цьогорічний бюджет поставив більше питань та перепон, ніж надав можливостей для їх розв’язання.

Значного додаткового фінансування потребує розвиток належної транспортної інфраструктури, а також ремонт та будівництво якісних доріг. Багато проблем також із фінансуванням професійно-технічних закладів освіти, харчуванням учнів початкових класів, придбанням шкільних автобусів. Невирішеною залишається проблема перевезення пільгових категорій громадян. Додаткових субвенцій з держбюджету потребують гірські райони Закарпаття.

 

 

 

 

 

 

Геннадій Москаль також підняв питання відновлення на Закарпатті спеціальної економічної зони, яка дала б поштовх стрімкому розвитку економіки та надходженням інвестицій, та законодавчого врегулювання проблем виноградарства краю. Особливу увагу під час засідання звернули і на важливість належного фінансування протипаводкових програм області. Керівник краю також попросив народних депутатів посприяти якнайшвидшому ухвалення закону, який передбачає направлення 50 відсотків надлишкових надходжень митних платежів на розвиток доріг області.

Більшість питань, піднятих Закарпаттям на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з питань бюджету, його члени лобіюватимуть у Парламенті для отримання додаткового фінансування ще в цьому році. Йдеться в першу чергу про кошти на будівництво та ремонт автомобільних доріг області та реалізацію Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса. Потреби Закарпаття напрацьовуватимуть з народними депутатами, які представляють інтереси області у Верховній Раді.

Про це голова Комітету Андрій Павелко запевнив по завершенні виїзного засідання в Закарпатській ОДА. Як наголосили народні депутати, всі члени комітету розуміють важливість вирішення зазначених проблем, повідомили газеті «Наш Ужгород» у прес-службі Закарпатської ОДА.

https://zakarpatpost.net