Свалявські правоохоронці розшукали негідників, які спаплюжили український прапор

У Сваляві двоє підлітків вчинили наругу над Державним прапором. Зухвальці намалювали на ньому свастику й почепили на вулиці… Коли юних вандалів затримала поліція, свій дикий вчинок пояснити вони не змогли.

У квітні у Свалявську поліцію надійшло повідомленням від пильного жителя міста про те, що на вишці стільникового зв’язку висить український прапор із свастикою…

На вул.Борканюка поліцейські справді виявили Державний прапор України розміром 30 на 42 см. На ньому була намальована свастика й нанесено якийсь напис. Прапор зняли й стали шукати вандалів.

Відразу вийти на слід негідників не вдалося, та врешті-решт їх затримали. З’ясувалося, що наругу над Державним прапором вчинили… два свалявські студенти віком 16 років.

Як зізналися підлітки, в місцевому магазині вони купили державний прапор України. Маркером намалювали на ньому фашистський хрест, назву рок-групи та почепили вночі  на вишці стільникового зв’язку. Пояснити причину свого негідного вчинку вони так і не змогли.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.338 Кримінального кодексу України (Наруга над державними символами). Триває досудове розслідуваня.

Відділ комунікації ГУНП у Закарпатській області