З трибуни Верховної Ради зачитали депутатські запити щодо ситуації навколо ужгородської «Корони»

У п’ятницю, 20 травня,з трибуни Верховної Ради народним депутатом України Іриною Сусловою було зачитано депутатські запити щодо останніх резонансних подій в Ужгороді.
Йдеться про побиття депутата Ужгородської міськради Романа Богуславського та вогнепального поранення його помічника Євгена Рахімова, а також знищення І.Волошиним, пам’ятки архітектури місцевого значення – комплексу “Корона”.

Запити наліслано міністру культури України Євгену Нищуку, міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та голові Дежржавно-архітектурної інспекції України Олексію Кудряцеву.

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 18 травня в центрі Ужгорода, на площі Театральній, після відновлення будівництва на по суті зруйнованому історичному комплексі “Корона”, депутат Ужгородський міської ради та фактичний власник незаконно відчуженої пам’ятки архітектури Іван Волошин стріляв у іншого депутата – Романа Богуславського та його помічника Євгена Рахімова. В підсумку, останнього було шпиталізовано із простреленою ногою, а в Романа Богуславського констатовано гематоми, садна та синці.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.296. ч.4 ККУ (Хуліганство із застосуванням зброї).

http://zakarpattya.net.ua