Мукачівський жіночий монастир відзначив у неділю Престольне свято своєї тобителі

В день молитовної пам’яті перенесення мощей святителя Миколая, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор,  звершив архієрейське богослужіння в Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Керуючого єпархією зустрічала настоятелька обителі ігуменя Єпистимія (Щербан).

Архієрею під час Божественної Літургії співслужило понад 30 священнослужителів різних благочинь єпархії.

 

 

 

 

 

 

Цього дня до древньої святої обителі на свято також прибули кілька Хресних Ходів з різних сіл та міст Мукачівської єпархії.

 

 

 

 

 

 

Після богослужіння тисячі вірян разом зі своїм архіпастирем звершили Хресний хід довкола центрального храму обителі з уставним читанням Євангелія.

Після цього перед входом до храму владика привітав усіх присутніх священнослужителів, ігуменю та насельників монастиря з престольним святом і звернувся до всіх з архіпастирським словом. Серед іншого зокрема зазначив:

«Ми молимо святого угодника Божого Миколая за мир, аби всі ми мали чіткі орієнтири в житті, трималися твердо святого Православ’я, канонічної Церкви. Кожний із нас призваний до вічності, і хоч ми смертні тілесно, але безсмертні душевно. На землі людина проходить випробовування, свого роду екзамен – що посіє на землі, те й пожне у вічності».

http://mukacheve.church.ua