Дипломата, що «кришувала» контрабанду, посол Олег Гаваші сховав у відпустку

Перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка раніше підписала підроблений лист про дипломатичний вантаж для прикриття контрабанди пішла у відпустку.

Про це “Європейській правді” повідомили представники української громади, що контактували з посольством у робочих питаннях (Ліщищин була відповідальна за зв’язки з діаспорою).

“Нас повідомили теж, що вона у відпустці і що нами тепер нема кому займатись”, – переказав співрозмовник ЄП. Також у посольстві зазначили, що функціональні обов’язки Оксани Ліщишин “наразі ще нікому не передані”.

Відпустка першого секретаря посольства розпочалася 24 травня – в понеділок вона ще працювала.

Примітно, що на сайті посольства інформація про цей скандал відсутня.

Водночас згодом стало відомо, що Міністерство закордонних справ ухвалило рішення відкликати Ліщишин до України із закордонного відрядження.

Як повідомлялося раніше, громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім’я чоловіка, який намагався провезти контрабанду – ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

В МЗС в понеділок висловили незадоволення можливою роллю посла в цьому скандалі.

http://www.eurointegration.com.ua