За рішенням суду «Мукачівводоканал» відшкодовуватиме збитки за порушення природоохоронного законодавства

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позов щодо стягнення з Мукачівського міського комунального підприємства «Мукачівводоканал» відшкодування збитків в сумі 51 тисячі 874 гривні.
Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ММКП “Мукачівводоканал”.

У ході здійснення заходу державного нагляду (контролю) держінспекторами виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства ст.17 Закону України “Про відходи” та ст.ст. 44, 70 Водного Кодексу, що підтверджено результатами інструментально-лабораторних досліджень відібраних проб стічних вод та поверхневих вод річки Латориця в контрольних створах.

Відповідно до Методики Держекоінспекцією розраховано розмір відшкодування збитків, заподіяних водним об’єктам внаслідок скидів забруднюючих речовин зі зворотними водами з перевищенням встановленого нормативу ГДС та виставлено претензію ММКП “Мукачівводоканал” на суму 51874 гривні для добровільної сплати.

Оскільки в добровільному порядку комунальним підприємством не було відшкодовано заподіяні збитки, то в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції області Мукачівською місцевою прокуратурою було заявлено позов до суду, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у Державній екологічній інспекції області.

http://nedilya.net