На Закарпатті відбувся фестиваль книги

Вчора в галереї “Ужгород” розгорнулася виставка в рамках п’ятого обласного книжкового свята “Книга-фест”.

На подвір’ї перед галереєю естрадно-духовий оркестр обласної філармонії під керівництвом заслуженого артиста України Володимира Співака й актори академічного обласного театру ляльок “Бавка” дарували піднесений настрій, приваблюючи численних перехожих.

Відкрив свято Геннадій Москаль, котрий, попередньо оглянувши виставку, похвалився кількома придбаннями, наголосив на важливості розвитку книговидання на Закарпатті, обличчям якого є саме “Книга-фест”. Також керівник краю вручив подяки окремим працівникам галузі.

В свою чергу, голова крайового осередку Національної спілки письменників України Василь Густі висловив вдячність усім, хто в такий непростий час, усе ж знаходить можливість підтримати книгу на всіх етапах її подорожі до читача: від владних кабінетів – до видавництв, книгарень, бібліотек.

Як розповіла директор обласної книгозбірні Олена Канюка, на цьогорічній виставці свої здобутки представляють 14 видавництв, із яких 3 – з-за меж області. Крім оглядання стендів та можливості придбання книг за цінами видавців, відвідувачі зможуть не покидаючи галереї побувати і на презентаціях видавничих новинок. А ще всі небайдужі зможуть приєднатися до благодійної акції “Бібліотека українського воїна” та передати книгу нашим захисникам.

До іншої, не менш актуальної акції долучилися самі видавці. Назустріч Міжнародному дню захисту дітей уже наступного тижня соціокультурний проект “Все Закарпаття читає дітям” завітає до дітей із вадами розвитку та вручить їм подарунки від видавництв-учасників “Книга-фесту”. Як зазначила координатор проекту, письменниця Галина Малик, приємно, що всі без винятку видавництва відгукнулись на таке прохання і вибрали зі своїх стендів цікаві та якісні книги. Декотрі, як “TIMPANI”, “Ліра”, “Ґражда”, “Карпатська вежа”, “ІВА” й “Ужгородська міська друкарня”, подарували навіть більше, ніж одну книгу. Тож зрештою вдалося сформувати бібліотечку з 24-ох чудових сучасних книг для дітей і юні.

Управління культури Закарпатської ОДА