Суд обрав запобіжний захід прикордоннику

Судом розглянуто клопотання військового прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заступника начальника одного з підрозділів прикордонної служби Чопського прикордонного загону.

Нагадаємо, наприкінці квітня керівництву одного з відділів Чопського прикордонного загону оголошено підозру у вчиненні кримінально караного діяння – недбале ставлення до військової служби. Саме така бездіяльність останніх спричинила самовільну порубку лісу вздовж лінії українсько-словацького кордону на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

Під час судового розгляду прокурор просив задовольнити клопотання й обрати тримання під вартою підозрюваному, з визначенням застави у розмірі, що відповідає сумі заподіяної шкоди. Клопотання про обрання найсуворішого запобіжного заходу, обумовлюється й тим, що вчинення такого злочину створює в очах громадськості негативне враження про діяльність органів прикордонної служби.

Адвокат військовослужбовця, в свою чергу, вважає пред’явлене клопотання надуманим та необґрунтованим, й заперечував проти його задоволення судом.

Слідчий суддя дослідив докази, пред’явлені обвинувачами, врахував, що інкримінований підозрюваному злочин є тяжким та посягає на загальносуспільні цінності, а недбалість військовослужбовця спричинила заподіяння державі майнової шкоди у розмірі понад два мільйони гривень тощо. Враховуючи наведене, суд ухвалив: обрати тримання під вартою з визначенням застави у розмірі мільйон гривень. Вказана грошова сума може бути внесена підозрюваним й, на думку суду, буде достатнім стримуючим засобом, щоб відбити у особи щодо якої застосовано заставу, бажання будь-яким чином перешкоджати встановленню істини у кримінальному провадженні.

Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду