Чиновники вимагали у закарпатського фермера 25 тисяч доларів

Прокуратурою Закарпатської області спільно з управлінням СБУ України в області викрито злочинну схему одержання 25 тис дол США неправомірної вигоди посадовцями Держгеокадастру в Закарпатській області.

Наразі встановлено, що посадовці, через посередника вимагали від місцевого підприємця 20 тис дол США за сприяння у безоплатному виділенні земельної ділянки площею 25 га в Ужгородському районі.

В подальшому, посадовці отримали частину раніше обумовленої суми хабара в розмірі 5 тис дол США, як завдаток за вчинення злочинних дій після чого були викриті правоохоронцями.

Наразі, у вказаному кримінальному провадженні, з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.14, ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) тривають слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності викритих посадовців.

Згідно санкції ч.3 ст. 368 КК України посадовцям загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, -пише
Прес-служба прокуратури Закарпатської області.