На Закарпатті судитимуть прикордонника, який брав хабарі

Прокуратурою Закарпатської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо одного з інспекторів відділу прикордонної служби «Тиса», затриманого при одержанні 8 тис грн неправомірної вигоди (ч.1, ч.3 ст. 368 КК України).

Як ми вже інформували, прикордонник, аби не бути схопленим «на гарячому», брав гроші не безпосередньо з рук в руки, а застосував завуальовану схему одержання неправомірної вигоди.

Військовослужбовець налагодив незаконні побори з місцевих мешканців шляхом перерахунку ними заздалегідь оговорених сум, за безперешкодний пропуск контрабандних цигарок через державний кордон України на банківську картку своєї родички. За кожен такий перетин держкордону з сигаретами, на картку прикордонника перераховували близько 2 тисяч гривень.

Затримали хабарника, вже після безперешкодного пропуску чергової партії тютюнових виробів, за які йому перерахували на картку 8 тис грн.

Згідно санкції ч.3 ст. 368 КК України прикордоннику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області