Ужгородка віддала шахраю 9 тисяч

Невідомий назвався працівником прокуратури і повідомив жінці, що її син затриманий за скоєння злочину. Для його звільнення потрібні гроші. Ужгородка повірила і переказала на рахунок шахрая 9000 гривень…

Учора на тел.102 поліції надійшло повідомлення від 52-річної жительки м.Ужгорода. Жінка повідомила про те, що невідомий зловмисник виманив від неї гроші в сумі 9000 гривень.

Потерпіла саме перебувала в м.Чоп, коли на її мобільний зателефонував невідомий. Чоловік назвався працівником прокуратури і повідомив, що син жінки затриманий за скоєння злочину. Тож якщо вона хоче врятувати його від тюрми, то нехай чимскоріше перекаже гроші в сумі 9000 гривень.

Довірлива жінка відразу ж знайшла в місті найближчий банківський термінал і переказала на вказаний рахунок необхідну суму. Лише після цього ужгородка зателефонувала сину й довідалася, що з ним усе добре. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася із заявою в поліцію.

Шахрая розшукують, за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Водночас правоохоронці в черговий раз застерігають краян, аби були обережні й не вірили аферистам, ким би ті не називались і що б не казали.

Якщо вам зателефонували з подібною пропозицією, відразу ж кладіть трубку й телефонуйте родичеві, про якого йдеться. А також повідомте про даний випадок на тел.102 у поліцію.

Елементарна розсудливість і почуття здорового глузду збереже ваші гроші та нерви.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області