В Ужгороді затримали “грабіжника” банку

Спортивний костюм темного кольору, на голові кепка та капюшон… Поводився молодик підозріло: повільно та весь час озираючись, попрямував до каси одного із банків Ужгорода. Тільки-но хлопець зайшов у відділення, як викликав підозру у охоронця і, як виявилося, не дарма, адже через кілька секунд він витягнув з кишені пістолет і вигукнув: «Гроші в пакет! Це пограбування!».

– Я швидко одягнув шолома, взяв у руки зброю. Поки грабіжник вимагав у касирки гроші, я зачинив відділення й намагався заспокоїти зловмисника, – розповів охоронник Управління поліції охорони в Закарпатській області.

Та озброєний відвідувач здаватися і не думав – переконливо продовжував вимагати гроші. Він і не підозрював, що касирка натиснула «тривожну» кнопку і наряд групи реагування поліції охорони вже вирушив до банківського відділення на площі Шандора Петефі.

Поки налякані касири наповнювали ранець грабіжника грошима, приміщення банку вже оточили поліцейські охорони. Трохи згодом прибули на місце події патрульні і працівники слідчо-оперативної групи. Кілька хвилин, і на руках грабіжника вже замкнулися кайданки. Поліцейські охорони виводять зловмисника з приміщення банку.

На щастя, цього разу пограбування було зімітованим – таким чином поліцейські навчалися, як правильно реагувати у подібних ситуаціях.

– Такого роду навчання проводяться систематично. Їх метою є відпрацювання практичних навичок поліцейських. Приємно зазначити, що хлопці впоралися на «відмінно». Зауважу, вони не знали, що це навчальна «тривога», – розповів командир роти поліції охорони Микола Боднар. – Саме з допомогою подібних відпрацювань наряди поліції готуються до будь-яких ситуацій, в яких би вони зробили все можливе задля безпеки громадян. Варто сподіватися, що в реальному житті такого не повториться.

У свою чергу, працівники банку кажуть, що хоч і знали, що пограбування не є справжнім, та все одно було трохи лячно.

– Це добре, що проводять такі навчання, тепер ми можемо бути спокійні, знаючи, що наші життя й на робочому місці – під надійною охороною, – розповіла працівниця банку.

Управління поліції охорони в Закарпатській області