Українська армія цьогоріч отримала від закарпатців понад 63 млн грн

Протягом п’яти місяців 2016 року з доходів мешканців Закарпатської області до державного бюджету надійшло 63 млн 609 тис. грн військового збору.

Ця сума збільшились на 14 млн 924 тис. грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Фахівці органів ДФС переконані, що стабільне надходження збору свідчить про високу відповідальність і сумлінність платників податків Закарпаття, які зобов’язані перераховувати з доходів фізичних осіб 1,5% на реформування української армії.

Відтак, у головному фіскальному органі області зауважують, що, враховуючи збільшення розміру мінімальної заробітної плати та заходи органів ДФС у напрямку детінізації доходів, можна очікувати зростання сум військового збору, що надходитимуть в державний бюджет. Зокрема, збільшення надходжень військового збору в порівнянні з відповідним періодом минулого року на майже 15 млн грн підтверджує цей прогноз.

Таким чином кожен громадянин, котрий отримує легальні доходи долучається до підтримки національної армії.

Водночас звертаємо увагу, що платники, які задекларували доходи отримані від особи, яка не є податковим агентом та/або іноземні доходи за наслідками 2015 року, зобов’язані самостійно сплатити до бюджету суму військового збору до 1 серпня поточного року.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Закарпатській області