Хустський фотограф показала «не туристичну» сторону Долини нарцисів

Днями у мережі з’явились фото, які одразу зачепили багатьох закарпатців, адже на них показано як безвідповідально ми ставимось до власного майбутнього.

Фотограф із міста Хуст Вікторія Степа спеціально для Mukachevo.net розповіла про те, що хотіла передати своїм фотопроектом.

-Нещодавно ми робили фото для своїх клієнтів і коли я побачила, що відбувається неподалік туристичної пам’ятки Долини Нарцисів, то захотіла якось передати цю проблему. Справа в тому, що Долину Нарцисів всі знають з красивої сторони, але зовсім поряд є і інша сторона. Щороку туди приїжджають багато туристів, а неподалік є сміттєзвалище, на якому стоїть сморід, який не можна передати словами, – розповідає жінка.

Мова йде про звалище сміття, куди виводять відходи з Хуста та сіл району. Поряд є ще такі звалища, наприклад, поблизу Шаяну, де полюбляють відпочивати високопосадовці зі столиці, і таких проблемних місць на Закарпатті багато, стверджує фотограф.

-Я хотіла показати нашу красу і те, що люди з нею роблять. Наприклад, образ дівчини з дитячим візочком символізує наше майбутнє – якщо і далі так безвідповідально викидати сміття, то до чого дійде наше майбутнє? Наше місто тепер дуже гарно зробили, Хуст претендує стати найкращим історичним містом у проекті «Сім чудес України», але не можна, щоб в центрі було гарно, а за містом таке творилось, – наголошує Вікторія.

-Не очікувала, що фото стануть настільки популярними. В більшості у нас народ апатичний, що живе за принципом «моя хата з краю». Я просто хотіла донести до наших міських і обласних політиків цю проблему, адже Хусту необхідний сміттєпереробний завод, – додала фотограф.

mukachevo.net