На засіданні виконкому ужгородкам вручили нагороди «Мати-героїня»

Сьогоднішнє засідання виконкому Ужгородської міської ради розпочалося із приємного – нагородження ужгородок, яким указом Президента України присвоєно звання “Мати-героїня”.

Посвідчення та нагрудний знак “Мати-героїня” Ганні Барні, Тетяні Вачилі та Тетяні Рогановій вручив міський голова Богдан Андріїв. Кожна з цих жінок виховала п’ятеро дітей.

Далі члени виконкому перейшли до розгляду питань порядку денного. Розпочали із проекту рішення про регламент виконавчого комітету та виконавчих органів Ужгородської міської ради.  Документ, який охоплює питання діяльності й організації роботи виконкому та виконавчих органів міської ради, прийняли одноголосно. Підтримали і наступні проекти рішень. Зокрема – про облаштування місця відпочинку та заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах Ужгорода.

Визначено, що місцем відпочинку на березі Ужа є територія у 1000 квадратних метрів у межах Ботанічної набережної (поблизу дитячої залізниці). Департамент міського господарства повинен забезпечити обстеження дна річки та комісійно перевірити готовність місця відпочинку. Цим же рішенням заборонено купання, катання на човнах та інших плавзасобах, використання засобів розваг на воді в межах міста.

Члени виконкому погодили облаштування на вулиці Заньковецької біля будинку № 77 (поруч із ТЦ “Токіо”) автобусної зупинки з торговим павільйоном, яку за власні кошти облаштує одне з товариств. Перед цим мають розробити та погодити в управлінні містобудування та архітектури паспорт прив’язки тимчасової споруди. Під час засідання зазначалося, що на зупинці буде wi-fi, це одна з перших, які почнуть належно облаштовувати в Ужгороді.

Чотирьом підприємцям дали дозволи на пересувну торгівлю морозивом та безалкогольними напоями. Проект рішення викликав питання щодо одного з підприємців, однак вже завтра комісія повинна все перевірити і доповісти міському голові. Розміщення та роботу пересувного обладнання погодили на 1 рік. Якщо ж від ужгородців надходитимуть обґрунтовані скарги на таку підприємницьку діяльність, рішення можуть переглянути.

Крім того, на засіданні виконкому дали дозволи на проведення земляних робіт,  розглянули і задовольнили 18 заяв на приватизацію, що надійшли від наймачів квартир, які використовуються ними та членами їх сімей на умовах найму.

rada-uzhgorod.gov.ua