Журналісти спробували себе у ролі пожежників

Представники ЗМІ додали вогневу смугу, спускали потерпілого з висоти і гасили «пожежу».

Участь у пізнавально-навчальному заході взяли власкори телеканалів Zik, 112, знімальні групи обласних каналів Тиса-1, М-студіо, Uzhinform, а також журналісти та фотокореспонденти УНІАН, УКРІНФОРМ, Голос Карпат, Заголовок та інші.

У програмі заходу, що проходив на навчально-тренувальній базі-методичного центру ЦЗ та БЖД Закарпатської області, всі бажаючі, а їх було чимало, спробували себе в трьох етапах. Під час першого медійники спускались канатною переправою з вікна 2 поверху будівлі. Звісно ж всі етапи проходили під наглядом професійних рятувальників. Відтак, під час першого, допомогу й роз’яснення їм надавали працівники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Рятувальники дали змогу всім охочим відчути себе справжніми підкорювачами вершин. Ну, а в кого існував страх висоти – побороти його.

Після випробування висотою журналістів чекало випробування вогнем. Тут медійниками опікувались співробітники навчального пункту. Представники засобів масової інформації долали вогневу смугу психологічної підготовки в обстановці, максимально наближеній до реальної. Сильна задимленість, обмежена видимість та осередки вогню, майже по всій площі смуги – ось, ті умови, що чекали на представників ЗМІ. А додати до цього ще й важкий бойовий одяг, взуття та балони з киснем на спині… Проте й з цим «випробуванням» журналісти впоралися на відмінно.

Останнім етапом, який учасники долали пліч-о-пліч із справжніми вогнеборцями 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгорода, було повне бойове розгортання від автоцистерни із подачею води у вікно другого поверху недіючої будівлі. Не встигло ще й полум’я розгорітись, як варта професіоналів та масмедійників здолала пожежу, не давши їй жодних шансів набрати руйнівної сили.

Такий захід серед журналістів оперативно-рятувальна служба Закарпаття організувала вперше. Проте, зважаючи на зацікавленість та приємні емоційні враження учасників змагань, організатори переконані, що такі своєрідні навчально-пізнавальні турніри варто зробити традиційними. Кожен працівників ЗМІ сьогодні отримав реальну можливість спробувати себе у ролі пожежника-рятувальника та відчути нелегкі професійні умови вогнеборців.

Управління ДСНС у Закарпатській області